خانه بانوان اشراق

خانه بانوان اشراق

خدایا، از تو می‌خواهیم که به سبب دانش بی‌حدّ خود، برای ما خیر و نیکی را برگزینی...

به ما الهام کن که آنچه را نیک و درست است، بدانیم و عمل کنیم،
و این را وسیله‌ای قرار ده تا به آنچه برایمان مقدّر فرموده‌ای خشنود شویم،
و به حکمی که در حقّ ما کرده‌ای گردن نهیم.

پس پریشانیِ دو دل بودن را از قلب ما بزدای
و ما را به یقینی همانند یقین بندگان مخلص خود یاری نمای،..

آنچه را قسمتمان کرده‌ای و برای ما ناخوشایند است، محبوب ما گردان،

و آن حکم تو را که دشوار می‌پنداریم، آسان ساز،
و در دل ما انداز که در برابر آنچه در حقّ ما خواسته‌ای، تسلیم تو باشیم،
و نخواهیم که آنچه به تأخیر انداخته‌ای، پیش افتد،
و آنچه پیش انداخته‌ای، به تأخیر افتد،
و آنچه را محبوب توست، ناپسند داریم،
و آنچه را خوش نمی‌داری، اختیار کنیم.


فرازهایی از دعای (33)صحیفه سجادیه- نیایش امام سجاد در طلب خیر
--------------------------------------------------------------


آدرس خانه ی بانوان اشراق

خیابان فاطمی، روبروی درب اصلی هتل لاله خیابان باباطاهر، کوچه سهند شرقی، پلاک 26

شماره تماس:
021-88391385

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

 لزوم اهتمام ورزیدن به ورزش    

با توجه به تغییرات جهانی ، توسعه ی سریع علوم و تأثیر آنها بر زندگی افراد جامعه ، ماشینی شدن کارها و زندگی و همچنین افزایش اوقات فراغت و شیوع بیماری های مرتبط با بی تحرکی ارزش حیاتی و کاربردی تربیت بدنی افزون می گردد . تحقیقات ثابت کرده اند که حتی یک فعالیت بدنی ملایم نیز در صورتی که منظم باشد اثر مثبتی روی سلامتی افراد خواهد داشت. البته هر چقدر شدت تمرین بیشتر باشد تاثیر آن بر روی سلامتی مشهود تر است.به طور خلاصه یک فعالیت بدنی منظم جسمانی متوسط و در محدوده ی فزاینده می تواند به افراد در بهتر به نظر رسیدن و داشتن احساس بهتر درباره ی خویشتن کمک بسزایی داشته باشد. به عبارت دیگر فعالیت بدنی در مدت طولانی تری می تواند در کاهش احتمال بروز بیماری ها، افزایش کارایی افراد در زندگی روزمره و افزایش امید به زندگی در آینده موثر باشد.در جوامع اسلامی با توجه به اینکه سیاست گذاری ها در مکتب خدمت به اسلام می باشد ، تربیت بدنی در کمال و تعالی انسان ها موثر بوده و می تواند در جهت اهداف غایی انسان ها که همان سیر الی الله است گام بردارد.

مادر سالم جامعه ی سالم          

سلامتی بانوان در هر جامعه ای ، تأمین سلامت خانواده ، اجتماع و رشد و تعالی فرزندان را نیز به دنبال دارد .ورزش زنان را برای انجام وظایف مقدس مادری آماده تر ساخته و باعث می شود نسلی سالم ، فعال و نیرومند به وجود آورند. زنان در طول زندگی وظایف مهمی از جمله  همسر داری ، سپری کردن دوران بارداری ، تربیت فرزند و ... را عهده دار هستند که تمامی این وظایف نیازمند داشتن  روحیه ای با نشاط ، عضلات قوی و بنیه سالم و نیرومند است. شخصیت کودک با نگرش های مادر در دوران بارداری آغاز و از آن پس در آغوش و در کنار او از نظر جسمانی، روانی، اخلاقی، اجتماعی و معنوی شکل خواهد گرفت. به طور کلی زن با نشاط و سالم بهتر از انجام این مسئولیت برمی آید و برای فرزندانش نیز الگوی عملی  و طبیعی بهتری خواهد بود. تمرین های منظم ورزشی ، بخش مهمی از وظایف روزانه ی زن است که می تواند در سلامت ، بهداشت نسل و جامعه اثر گذار باشد و کسانی موفق تر خواهند بود که از سلامت بدن ، روان  و آمادگی جسمانی بهتری برخوردار باشند. برای حفظ شادابی و طراوت ، زنان همچنان که روح خود را جلا می دهند ، از جسم خود نیز غافل نشوند. و می توانند با انجام ورزش خصوصیات رفتاری ، اخلاقی و شخصیتی مطلوب را برای زندگی سالم و با نشاط کسب کنند. تحرک بدنی موقعیتی را برای زنان فراهم می کند که در آن شرایط از مشکلات زندگی خود دور می شوند و در فاصله ی کوتاه و متناوب فرصتی پیدا می کنند تا تجارب شاد و خوش آیندی را به دست آورند. در واقع ورزش برای بانوان حرفه و شغل نیست بلکه نوعی تفریح سالم است و زن به عنوان فردی از اجتماع باید از آن بهره مند شود.



فواید ورزش


ورزش  و تحرکات بدنی فواید بی شماری در سلامت روحی و جسمی افراد دارد که به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:


·        افزایش انرژی بدن

·        کنترل وزن و تناسب اندام

·        تقویت سیستم قلبی و عروقی

·        تقویت سیستم تنفسی

·        کاهش افسردگی

·        تقویت استخوانها و عضلات

·        بهبود اعتماد به نفس و احساس سلامت

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۸ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۹:۱۱
خانه بانوان اشراق
آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که فلسفه اسلامی به چه کار ما می‌آید؟ یا پرسیده‌اید که چرا عمدتاً فلسفه غرب را بیشتر از فلسفه اسلامی می‌پسندیم؟ آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا هایدگر و کانت و هگل برایمان جذابیت بیشتری از سهروردی و فارابی و ملاصدرا دارند؟ آیا بحث پسند و جذابیت در میان است و فقط سلیقه‌یمان چنین ایجاب می‌کند؟ آیا خواندن شفا و اسفار و شواهد هم برای شما دشوار است؟ چرا ارتباطی با این متون بر قرار نمی‌کنیم؟ آیا مشکلمان صرفاً همین واژگان و اصطلاحات نامانوس است و اینکه «وجود» و «موجود» و «ماهیت» و «اصالت» و «اعتباریت» جایی در دایره لغات امروز ما ندارد؟ آیا بحث دشواری ادبی متون و صعب الوصول بودن واژه‌هاست؟ آیا چنین نیست که از خواندن متون فلسفی غربی حس بهتری پیدا می‌کنیم؟ نه! منظورم لذت بیشتر بردن از متن نیست. انکار نمی‌کنم که عده‌ای فلسفه می‌خوانند که لذت ببرند اما آیا واقعاً راه‌ دیگری، و بهتری، برای لذت بردن نیست؟! مطمئناً راه‌های دیگری برای لذت بردن وجود دارد که مدام اصول و ساختار و چارچوبهای عقلی و اعتقادی آدم را به چالش نکشند. پس آن حس خوبی که از خواندن فلسفه غرب می‌یابیم از کجاست؟ آیا چنین نیست که دوای دردهایمان را در آن دیده‌اید و لا اقل امید بیشتری در آن یافته‌ایم؟ آیا اگر درمانی هم نبوده، که ظاهراً نبوده، صحبت از درد، خود مسکنی بر درد نیست؟ پس به نظر میرسد که فلسفه باید بتواند کاری برای ما انجام دهد، حتی شده در حد تسکین!
حال بگذارید دوباره بپرسیم. فلسفه اسلامی به چه کار ما می‌آید؟ آیا فلسفه اسلامی زنجیره‌ای از واژگان متروک و مطرود انتزاعی است که دردی از ما دوا نمی‌کند؟ آیا فلسفه اسلامی که پسوند اسلامیت را یدک می‌کشد و مدعیانش در مبانی عقلی و نقلی به ما نزدیک‌ترند حتی شایسته تسکین آلام ما هم نیست؟ اندکی تامل کنیم. حقیقتاً اگر فلسفه اسلامی می‌توانسته چنین کند و ما از آن غافل بوده‌ایم بسیار متضرر شده‌ایم.
بد نیست کمی هم فکر کنیم به مدعیاتی که حاکی از توانایی بالقوه فلسفه اسلامی بر درمان دردهای آدم و عالم است، مدعیاتی که در این هجمه آرا و تفکرات غربی توان برآمدن ندارند. ما در جمعی دوستانه و کوچک برای جلوگیری از این خسران احتمالی قصد کرده‌ایم کتاب درآمدی بر نظام حکمت صدرایی را به جمع‌خوانی و مباحثه بگذاریم، و در این راه به امید خدا هر دو هفته یکبار از محضر دوست و استاد گرامی خانم دکتر شهیدی استفاده خواهیم برد.


 
این کتاب که تألیف عبدالرسول عبودیت است در سه جلد تدوین شده؛ جلد اول هستی‌شناسی و جهان‌شناسی، جلد دوم معرفت‌شناسی و خداشناسی، و جلد سوم انسان‌شناسی. فعلاً با جلد یک آغاز می‌کنیم. اگر رفیق گرمابه و گلستان هم شدیم ادامه می‌دهیم.

جلسه نخست یکشنبه 19 اردی‌بهشت ماه 1395 ساعت 16:30 خانه اشراق
در این جلسه بر سر زمان جلسات و زمان‌بندی مطالعه فصول کتاب، متناسب با فرصت و سطح علمی شرکت کنندگان تصمیم‌گیری خواهیم کرد اما عجالتاً پیشگفتار را مطالعه بفرمایید  این مدخل هم حدود هفتاد صفحه است بخشی از آن زندگی نامه صدرا و آثار و متأثرانش است که سریع تمام میشود و بخش دیگر روایتی از حکمت متعالیه و وجه تمایز و توضیح روش خاص آن. اگر با برنامه پیش برویم جلسه بعد که 26 اردی بهشت است و انشاءالله در حضور خانم دکتر شهیدی هستیم وارد بخش اصلی می شویم.

راستی اگر هم در اینکه فلسفه اسلامی به چه کار ما می‌آید با ما مخالف یا موافق یا حتی متفاوتید، بنویسید و بگویید. می‌آییم که بخوانیم و بشنویم. اینجا هم مشخصات و فهرست مطالب جلد اول کتاب و اینجا هم معرفی مختصری از آن آمده است. یاعلی


پینوشت: جلسه نخست این دوره یکشنبه 26 اردی بهشت برگزار خواهد شد.
۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱۷ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۱:۲۸
خانه بانوان اشراق

سه شنبه 7 اردی بهشت 1395 جلسه دوم جمع خوانی کتاب «جامعه مصرفی» همراه با پخش قسمت اول مستند «قرنِ خود» برگزار خواهد شد. مستند قرن خود با مباحث کتاب بودریار ارتباط وثیقی دارد و با رویکردهایی روانکاوانه و نگاهی تاریخی، چگونگی پیوند زدن احساس رضایت و خوشحالی با مصرف یک کالا را نشان میدهد.

جمع خوانی کتاب جامعه مصرفی از ساعت 10 تا 12 و نمایش مستند قرن خود از ساعت 12 تا 13 ادامه خواهد داشت.



۴ گانهی “قرن خود” مستندی تلویزیونی به کارگردانی و نویسندگی “آدام کرتیس” است. این مستند، شیوه های کنترل امیال و احساسات انسان ها را در جهت خواسته های حکومت ها و کمپانی های بزرگ اقتصادی به روش خط زمانی (Time line) از سال ۱۹۰۰ تا دهه ی اخیر روایت می کند. این مجموعه سیر نهادینه سازی یک تئوری در حوزه علوم انسانی را در جامعه به نمایش می گذارد؛ تئوری ای که زیگموند فروید با طرح آن توانست پارادایمی جدید در حوزه انسان شناسی و روان شناسی غرب بوجود آورد.

آدام کرتیس در اولین قسمت از این مجموعه، آن را اینگونه معرفی می‌کند:

«این مجموعه درباره‌ی چگونگی‌ِ عملکردِ کسانی است که در مسند قدرت، از تئوری‌های فروید استفاده کرده اند. هدف این گروه به طور خلاصه کنترل انبوهِ مردم در عصر دموکراسیِ توده‌وار است

مستند قرن خود The Century of the self، به خانواده‌ی زیگموند فروید Sigmund Freud، خصوصاً به دخترش آنا فروید و خواهر زاده‌اش ادوارد برنایز می‌پردازد. یکی از محورهای اساسی این مستند پرداختن به نقش ادوارد برنایز به عنوان پدر روابط عمومی است.وی اولین کسی بود که با به ‌کار بردن نظریه‌های فروید سعی کرد که توده‌های مردم را کنترل کند. او به شرکت‌های عظیم آمریکا آموخت که چگونه می‌توانند با تحریک ضمیر ناخودآگاه توده‌های مردم آن‌ها را به خریدن کالاهایی که مورد نیازشان نیست ترغیب کننداستفاده او از تئوری های فروید در عمل، تاثیر عمیقی روی نحوه‌ی تعاملِ شرکت‌ها و دولت‌ها با مردم در طول قرن بیستم، گذاشت

عنوان مستندقرن خود / The Century of the self )قسمت اول(

عنوان قسمتماشین‌های شادیHappiness Machines

نویسنده و کارگردان: آدام کورتیسAdam Curtis

تهیه‌کنندگان: آدام کورتیس، لویی کلسال، استفان لمبرتAdam Curtis, Lucy Kelsall, Stephen Lambert

سال تولید: ۲۰۰۲

کشور سازنده: انگلیس

زمان مستند۶۰ دقیقه‌

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۷:۵۴
خانه بانوان اشراق

سومین جلسه از دور اول سلسله جلسات سبک زندگی دینی با حضور اساتید برجسته ی حوزه و دانشگاه

دور اول با حضور سرکار خانم دکتر همیز

به همراه قرائت زیارت شریف امین الله

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۴ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۴:۲۰
خانه بانوان اشراق